Nierconsulent

Nierconsulent

Deze cursus is verplaatst van 21 november en 23 november 2023 naar 10 januari en 11 januari 2024

Wil jij katteneigenaren graag actief begeleiden in de zorg voor hun kat met chronische nierziekte (CNZ)? Dan is deze tweedaagse training geschikt voor jou! AniCura wil graag minimaal 1 Nierconsulent per praktijk opleiden, er zullen dus meerdere trainingen georganiseerd worden. Onderstaand vind je de eerstvolgende mogelijkheid om deel te nemen.

Als nierconsulent speel je een belangrijke rol in de zorg voor katten met chronische nierziekte en hun baasje. Wil je bijdragen aan optimale zorg voor deze patiënten? Meld je dan hieronder aan.

 

Wat kan je als Nierconsulent na het afronden van de training?

  • Helpen bij het stellen van vroegtijdige diagnose, omdat jij in staat bentom in te schatten welke patiënten een hoger risico lopen.
  • De ‘dagelijkse’ begeleiding katten met CNZ en hun eigenaren overnemenvan de dierenarts, o.a. tijdens je eigen paraveterinair spreekuur.
  • Katten monitoren en eigenaren adviseren over alle aspecten van de zorg, zoalsde medicinale behandeling, drinken en de voeding.
  • Weten welke laboratorium onderzoeken op welk moment uit te voeren.
  • Veranderingen in de gezondheidstoestandvan de kat op tijd waarnemen
  • De dierenarts inschakelen zodra dat nodig is.
  • Bloeddrukmetingen uitvoeren en eenneussonde plaatsen.

 

Wat wordt er behandeld tijdens de training?

Op dag 1 gaan we in op de anatomie, de normale nierfunctie, de zieke nier en de behandeling van CNZ. Omdat goede zorg verder gaat dan het toedienen van medicijnen, besteden we ook specifiek aandacht aan communicatie met de eigenaar. Daarnaast komen ook zaken als screening en het ondersteunen van therapietrouw aan bod.

Op de ochtend van dag 2 zal ingegaan worden op de ondersteuning van nierpatiënten door voeding. Ook wordt er meer verteld over de laboratoriumonderzoeken die een rol spelen bij de aandoening.

In de middag is het tijd voor praktijk. Tot 65% van de katten met CNZ hebben een te hoge bloeddruk.1,2 Het regelmatig meten van de bloeddruk is dan ook belangrijk bij deze patiënten. En dat gaan we oefenen. In een ontspannen omgeving, krijgen deelnemers alle tijd, tips en trics waardoor bloeddrukmeten een fluitje van een cent wordt. Er zijn voldoende bloeddrukmeters aanwezig, maar neem gerust de bloeddrukmeter uit je eigen praktijk mee.

Voor deze praktische oefening zijn we afhankelijk van de deelnemers om in totaal 4 katten mee te nemen.
Dus heb je een rustige kat die geschikt is om een bloeddrukmeting op te oefenen, en zou je die op 21 november (enkel deze dag) mee willen nemen? Wij zorgen voor een fijn onderkomen die dag en uiteraard krijgt je kat een cadeau mee naar huis voor de moeite.

Bij ernstige eetstoornissen kan het plaatsen van een neussonde levensreddend zijn. Je krijgt hier meer uitleg over. Tijdens de middag is er tijd om het plaatsen van een neussonde op speciale modellen te oefenen.

 

Hoe word je ondersteund?

Deelnemers ontvangen een handige map met het cursusmateriaal. Na afloop van de training is dit een perfect naslagwerk, met naast theorie ook praktische protocollen, schema’s en communicatieleidraden (FAQ’s).

Na afloop van de trainingsdagen ontvang je een persoonlijk certificaat.

Nadien zal ook een kenniswebinar van Hill’s Pet Nutrition ter beschikking worden gesteld aan alle deelnemers. Een manier om nog extra kennis op te doen, een Hill’s certificaat en de nascholingspunten verderop te hogen.

Enkele maanden na de training zal een (online) feedback sessie de mogelijkheid geven om met elkaar te bespreken wat er goed gaat en wat misschien nog wel beter kan. Een perfecte gelegenheid om van elkaar te leren. De cursus wordt gegeven door dierenartsen en professionals op het gebied van diergeneeskunde, voeding en diagnostiek.De training kenmerkt zich door de praktische en interactieve insteek, ondanks een flinke dosis theorie. Tijdens de trainingis er ruimte om actief samen te oefenenen uiteraard vragen te stellen.


Doelgroep

Deze cursus is voor Paraveterinairen die meer willen weten over nierproblemen en het begeleiden van diereigenaren.

 

Data

2-daagse cursus | 10 en 11 januari 2024 | 09.00 - 17.00

 

Trainers

Lisette van der Tholen (Boehringer Ingelheim)

Nienke Nieuwenhuis (IDEXX)

Tessa de Graaf (Royal Canin)

 

Kosten

Deze training wordt mede mogelijk gemaakt door AniCura, Boehringer Ingelheim, Royal Canin en Idexx. De informatie die je verstrekt kan worden gedeeld met deze partners ten behoeve van de training.

 

Nascholingspunten

Met deze cursus verdien je in totaal 12 nascholingspunten.

 

Locatie 

Diergeneeskundig Centrum Hopmans
Vlasveen 9
9301 PS Roden

About this course

Vlasveen 9, 9301 PS, Roden
-

Error

An error has occurred. This application may no longer respond until reloaded.